Stichting Kamermuziek aan de Berkel

Het comité Kamermuziek aan de Berkel is in 1994 opgericht door de heer Hans de Roo, voormalig intendant van de Nederlandse opera en voorzitter Kamermuziek Nederland, mevrouw H. Meerstadt-Markerink en de heer G. Wennink, allen wonende in het rustieke dorpje Almen, gelegen aan de Berkel.

We willen op zondagmiddag in de maanden juli en augustus tenminste vier kamermuziekconcerten organiseren. De musici moeten professioneel, jong en getalenteerd zijn met een behoorlijke podiumervaring.

Het blijkt voor de Achterhoek een uniek project te zijn en met steun van Gelderland Cultuurland is het eerste concert op zondag 10 juli 1994 in de Almense kerk.

Verschillende laureaten zijn erg enthousiast over het podium in het Almense kerkje. Vanuit het hele land weet menig klassieke-muziekliefhebber het podium te vinden. Zij komen jaarlijks terug voor de serie mooie kamermuziekconcerten.

In 2008 verhuist het podium via Landgoed Ehzerwold te Almen naar Landgoed Morgenstern. In 2023 verhuizen we opnieuw, nu naar Hotel BonAparte, Lochemseweg 37, Barchem

Op de pittoreske locatie van Landgoed Morgenstern vieren we het vijftienjarig jubileum met o.a. een masterclass, gegeven door de wereldberoemde Italiaanse pianoleeuw Igor Roma aan laureaten van het zeer prestigieuze pianoconcours Young Pianist Foundation. In 2019 vierden we ons vijfentwintigjarig jubileum ook op Morgenstern.

Sinds 2009 is de organisatie een stichting.

algemeen nut beogende instelling Kamermuziek aan de Berkel is een
Algemeen Nut Beogende Instelling.
Contact: info@kamermuziekaandeberkel.nl

Het stichtingsbestuur bestaat uit:
H. Meerstadt-Markerink, voorzitter en programmeur
telefoon (0575) 43 14 72
hanm9400@kpnmail.nl

J.W.M. de Wijs, penningmeester en secretaris
jwmdewijs@planet.nl

T. Huith-Roffelsen, p.r.
telefoon (0575) 55 64 75
folder 2019 folder 2020 folder 2023 folder 2023